MEDICAL

Καρδιολογία

Οι τέσσερις βασικές τεχνολογίες της InBody δίνουν στους γιατρούς τη δυνατότητα να παρέχουν μια ακριβή αξιολόγηση της υγείας των ασθενών που είναι υπέρβαροι ή έχουν παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με καρδιαγγειακή νόσο. Τα δεδομένα που παρέχονται από την InBody, όπως το ποσοστό σωματικού λίπους, το συνολικό νερό του σώματος και η άλιπη μάζα σώματος είναι σημαντικά στην αξιολόγηση της υγείας. Οι συσκευές InBody παρέχουν επίσης Σπλαχνική Ανάλυση Λίπους, ώστε οι γιατροί και οι ασθενείς να μπορούν να παρακολουθούν τις αλλαγές στο λίπος γύρω από τα λειτουργικά όργανα. Επίσης, οι συσκευές InBody μπορούν επίσης να προσδιορίσουν το οίδημα ή την κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον πίεση στην καρδιά και να οδηγήσει σε περαιτέρω ζητήματα υγείας.

Τι είναι η Καρδιολογία;

Καρδιολογία είναι ένας κλάδος της ιατρικής που ειδικεύεται σε τομείς της καρδιάς και τμήματα του κυκλοφοριακού συστήματος. Οι καρδιολόγοι επικεντρώνονται και ασχολούνται συνήθως με την υγεία της καρδιάς, η οποία μπορεί να επηρεαστεί από την διατροφή και την άσκηση.

Γιατί η ανάλυση της σύνθεσης του σώματος είναι

αποτελεσματικό εργαλείο για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων;

 

Η σύνθεση του σώματος είναι σημαντική για την κατανόηση της καρδιαγγειακής υγείας του ασθενούς. Η υψηλή πίεση αίματος, τα αυξανόμενα επίπεδα νερού στο σώμα, οι πιέσεις στην καρδιά είναι όλα θέματα που προέρχονται από την παχυσαρκία. O Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) χρησιμοποιείται συνήθως για να καθορίσει τον κίνδυνο ενός ασθενούς για την καρδιαγγειακή νόσο. Ωστόσο, ο ΔΜΣ παραβλέπει το σπλαχνικό λίπος των ασθενών που συνδέεται συχνά με τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό νόσημα. Με τη χρήση του ΔΜΣ, οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν πόσο από το σώμα του ασθενούς είναι μυς ή λίπος.

Από την άλλη πλευρά, η ανάλυση της σύνθεσης του σώματος διαφοροποιεί τα ποσοστά για τους μυς, το λίπος και τα ποσοστά νερού του ασθενούς. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι InBody DSM-BIA αναλυτές σύνθεσης του σώματος είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη θεραπεία ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις και τη βελτίωση των χειρουργικών αποτελεσμάτων. Οι συσκευές InBody εξασφαλίζουν ότι οι επαγγελματίες της καρδιολογίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις αλλαγές του ασθενούς.

Σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, οι επαγγελματίες καρδιολογίας λαμβάνουν το Φύλλο Αποτελεσμάτων InBody(εκτύπωση σύνθεσης σώματος) που μπορεί να βοηθήσει σε:

– Λήψη αντικειμενικών μέτρων και καθοδήγηση στρατηγικής διαχείρισης των υγρών

– Αποτελεσματική παρακολούθηση της διατροφικής κατάστασης και καθοδήγηση διατροφικών παρεμβάσεων

– Ακριβή παρακολούθηση της προόδου των ασθενών και πρόβλεψη χειρουργικών αποτελεσμάτων

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ ΦΑΣΗΣ

“Η προχειρουργική χαμηλή τιμή Γωνίας Φάσης είναι μια ακριβής ένδειξη υποσιτισμού και ένας σχετικά ασφαλής δείκτης αρνητικής πρόβλεψης της μετεγχειρητικής κατάστασης... Συνιστάμε τη χρήση της ΓΦ για τη διάγνωση του υποσιτισμού, στον τομέα της καρδιοχειρουργικής.”

Ringaitiene et al., 2016
Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

“Η διάγνωση του Οιδήματος μέσω της ΒΙΑ, είναι ένας χρήσιμος δείκτης της αναγκαιότητας απώλειας βάρους για την επίτευξη του ιδανικού Ξηρού Βάρους... σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια.”

Yamazoe et al., 2015
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΠΛΑΓΧΝΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ

“…σε συμμετέχοντες με VFA ≥ 100 cm2 ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό έπασχε από διαβήτη, παχυσαρκία, υψηλή πίεση, υπερτριγλυκεριδαιμία, χαμηλή HDL χοληστερολαιμία.”

Hancu et al., 2015

ΓΩΝΙΑ ΦΑΣΗΣ

Αξιολογήστε την κυτταρική υγεία για να αξιολογήσετε το χειρουργικό ρίσκο και τα αποτελέσματα

Η Γωνία Φάση είναι το μέτρο με το οποίο τα κύτταρα ανταποκρίνονται στις συχνότητες ηλεκτρικών πεδίων που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της σύνθεσης του σώματος Αντικατοπτρίζει την ακεραιότητα της κυτταρικής μεμβράνης και έχει συνδεθεί με τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής σε διάφορους πληθυσμούς. Όταν τα κύτταρα είναι υγιή, είναι σε καλύτερη θέση να αντισταθούν στις συχνότητες που χρησιμοποιούνται από το InBody, με αποτέλεσμα μια υψηλότερη γωνία φάσης.

Παρακολούθηση της διατροφικής κατάστασης των καρδιακών ασθενών

Η Γωνία φάσης αντανακλά τις αλλαγές που εμφανίζονται στην κυτταρική δομή, πριν την έναρξη καρδιακών και κυκλοφορικών ζητημάτων. Ελέγχοντας τις αλλαγές της γωνίας φάσης δεν ελέγχουμε μόνο την κατάσταση του ασθενή αλλά και το ρίσκο χειρουργείου ή άλλων επιπλοκών του ασθενή

Με την μακροχρόνια παρακολούθηση μπορούμε να ελέγξουμε όχι μόνο τη βελτίωση του διατροφικού επιπέδου μέσω του προγράμματος αποκατάστασης, αλλά και άλλων επιπλοκών που σχετίζονται με παθήσεις.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΥΩΝ / ΛΙΠΟΥΣ

Βελτίωση της ποιότητας της καρδιακής αποκατάστασης

Μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο, οι ασθενείς συχνά υποβάλλονται σε αποκατάσταση, που αποτελείται από την εκπαίδευση για την υγεία, την παροχή συμβουλών διατροφής, και την άσκηση, με στόχο τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και τη μείωση του κινδύνου υποτροπής. Ωστόσο, τα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης βασίζονται στον ΔΜΣ ως δείκτη για αλλαγή της διατροφικής κατάστασης, παρόλο που δεν είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την παρακολούθηση των αλλαγών στη σύνθεση του σώματος και την κατάσταση της υγείας.

Ικανότητα ανάπτυξης εξατομικευμένης θεραπείας

Με τη χρήση του InBody, οι επαγγελματίες μπορούν να παρακολουθούν την ισορροπία μυών/λίπους του ασθενούς για να καθοδηγήσουν τις διατροφικές παρεμβάσεις και να παρακολουθούν την πρόοδο σε όλο το πρόγραμμα αποκατάστασης. Οι μετρήσεις InBody της άλιπης μάζας και του Δείκτη Οιδήματoς μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στην αξιολόγηση της απώλειας μυών που μπορεί να προκληθεί από την αύξηση της κατακράτησης υγρών.

Η InBody παρέχει στον ασθενή μια πιο ακριβή αναπαράσταση των μυών και του λίπους, ενώ επίσης παρέχει την παρακολούθηση των αλλαγών στους μύες, στο λίπος και στα υγρά με την πάροδο του χρόνου, μέσω του ιστορικού Body Composition . Αυτό το διάγραμμα παρέχει ένα ενημερωτικό περίγραμμα για να ξεκινήσει η συζήτηση για την αλλαγή του τρόπου ζωής που μπορεί να καθοδηγήσει σε διατροφικές παρεμβάσεις, καθώς και την παρακολούθηση της προόδου της άσκησης μέσω προγραμμάτων αποκατάστασης. Στους ασθενείς παρέχεται μια οπτική αναπαράσταση της προόδου για να παραμείνουν ενεργοί, ενώ οι επαγγελματίες είναι σε θέση να κάνουν προσαρμογές στα προγράμματά τους, ανάλογα με τις ανάγκες.

ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΓΡΩΝ ECW/TBW

Αξιολογήστε την ισορροπία υγρών σε κάθε τμήμα του σώματος

Η InBody παρέχει τον δείκτη οίδηματος, δηλαδή την ακριβή μέτρηση της αναλογίας των εξωκυττάριων προς το συνολικό νερό του σώματος. Η παρακολούθηση του Δείκτη Οίδηματος (ECW/TBW) παρέχει μια αξιολόγηση της συσσώρευσης των υγρών στον εξωκυττάριο χώρο που προκύπτουν από την καρδιαγγειακή λειτουργία. Ο δείκτης οίδηματος δείχνει τις αλλαγές στην καρδιακή και κυκλοφοριακή λειτουργία, στο κυκλοφοριακό, και την αποτελεσματικότητα της διουρητικής αγωγής. Με τη χρήση του Δείκτη Οίδηματος για την αξιολόγηση της ισορροπίας των υγρών, οι επαγγελματίες καρδιολογίας μπορούν να αναπτύξουν τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης των υγρών, για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Διάγνωση ζητημάτων κυκλοφορίας

Εκτός από το Ολόκληρο Σώμα ECW/TBW οι δείκτες οίδηματος ειδικά για κάθε τμήμα του σώματος (χέρια, πόδια και κορμός) υποδεικνύουν πού ενδέχεται να εμφανιστούν ειδικές ανισορροπίες υγρού για την κάθε περιοχή. Τα χέρια και τα πόδια μπορούν να παρακολουθούνται ξεχωριστά για τον εντοπισμό ζητημάτων κυκλοφορίας στα άκρα και το περιμετρικό οίδημα, το οποίο είναι συχνά το πιο δύσκολο να εντοπιστεί, μπορεί τώρα να ποσοτικοποιηθεί και να ελεγχθεί.

Γιατί οι καρδιολόγοι εμπιστεύονται το InBody;

Τα βιομετρικά δεδομένα συλλέγονται από τις τέσσερις βασικές τεχνολογίες της InBody για να παρέχουν γρήγορα, ακριβή και έγκυρα αποτελέσματα. Αυτές οι τεχνολογίες σας επιτρέπουν να εμπιστεύεστε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την πραγματική υγεία των ασθενών σας από μέσα προς τα έξω.

Μετρήσεις πολλαπλών συχνοτήτων

Οι μετρήσεις πολλαπλών συχνοτήτων είναι σε θέση να μετρήσουν το εξωκυττάριο (ECW) και το ενδοκυττάριο νερό (ICW), παρέχοντας ένα ακριβές και ποσοτικό μέτρο του συνολικού νερού του σώματος.

Άμεση τμηματική μέτρηση

Η άμεση τμηματική μέτρηση χωρίζει το σώμα σε πέντε χωριστούς κυλίνδρους και μετρά τη σύνθετη αντίσταση για κάθε τμήμα.

Σύστημα 8 σημείων Αφής

Το σύστημα αφής 8 σημείων με ηλεκτρόδια στον αντίχειρα προσφέρει αξιόπιστη αναπαράσταση εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι δοκιμές αρχίζουν πάντα στα ίδια ανατομικά σημεία εκκίνησης..

Δεν υπάρχει ανάγκη για εμπειρικές εκτιμήσεις

Οι τεχνολογίες αυτές σε συνδυασμό εξαλείφουν κάθε ανάγκη για εμπειρικά δεδομένα (Εκτιμήσεις για τη σύνθεση του σώματος που βασίζονται στην ηλικία, το φύλο και την εθνικότητα.

Eπικοινωνήστε Μαζί Μας